Targi potrwają trzy dni - od 19 do 21 lipca. W restauracji Qchnia Artystyczna i na dziedzińcu Centrum Sztuki Współczesnej zbiorą się wydawcy (ponad dwudziestu) książek o jedzeniu i gotowaniu. Na pomysł takich Targów wpadłaMarta Gessler, restauratorka, ale także autorka książek i felietonów. Będzie można kupić i pooglądać książki Nigelli Lawson, Jamiego Oliviera, Julie Child, siostry Anastazji, a także spotkać się z redaktorami magazynów Kukbuk, MagazynSmak czy Food Service.
Jednak Targi to nie tylko sprzedawanie książek, przewidziano i inne atrakcje, np. warsztaty z Martą Gessler, ekologiczno-kulinarne zajęcia dla dzieci, będzie też można bliżej poznać kuchnię japońską i nowozelandzką.
Targi Książki Kulinarnej będą czynne od 10:00 do 20:00, wstęp bezpłatny. To część programu Zielonego Jazdowa, letniego projektu Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski.
Targi Książki Kulinarnej będą czynne od 10:00 do 20:00, wstęp bezpłatny. To część programu Zielonego Jazdowa, letniego projektu Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski.
właśnie się wybieram :)
OdpowiedzUsuń