6/30/2015

Fit kanapka z pieczonym dorszem

Składniki (2 porcje):

3 filety z dorsza

marynata musztardowo-ziołowa:

0,5 łyżki musztardy rosyjskiej
1 łyżka przyprawy do ryb
2 łyżki oliwy z oliwek
0,5 pęczk drobno posiekanego koperku
0,5 łyżkI miodu lipowego
sok z 0,5 cytryny
2 łyżki chrzanu śmietankowego

do podania:

2 razowe bułki
koperek
pomidorki koktajlowe


Umyty i osuszony filet z dorsza nacieramy marynatą powstałą poprzez połączenie wszystkich jej składników. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym i piec około 40 minut w temperaturze 90°C (dokładny czas pieczenia zależy od wielkości fileta). Tak przygotowanego dorsza podajemy na razowej bułce z chrzanem śmietankowym, koperkiem i pomidorkami koktajlowymi..

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...