Składniki:
18 herbatników "języczki"
1 kg serka homogenizowanego
20 g żelatyny
100 g białej czekolady
4 czubate łyżki cukru pudru
2 galaretki owocowe
2 łyżeczki aromatu waniliowego
dowolne owoce
Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Żelatynę i galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Serek przekładamy do misy miksera, dodajemy czekoladę, mieszamy. Następnie dodajemy przesiany cukier puder i aromat. Całość mieszamy na średnich obrotach.
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Ostudzoną żelatynę dodajemy do masy serowej i pow wymieszaniu wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do lodówki na minimum 20 minut, po czym na masę serową wylewamy ostudzoną galaretkę i układamy owoce. Wstawiamy z powrotem do lodówki na minimum 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Pyszna prostota ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń