Składniki:
pesto:
1/2 szklanki suszonych pomidorów w oleju
1/4 szklanki prażonych orzechów
sól, pieprz
oliwa z oliwek
kanapki:
Suszonych pomidorów pesto
Ciabatta, bułki, (lub inny chleb)
przekrojony w pół
ser mozzarella, pokrojone
pesto: W malakserze, mielimy pomidory z orzechami włoskimi, ok 15 - 20 sekund. Do całości powoli dodajemy oliwy z oliwek, aż pesto uzyska pożądaną konsystencję. Powinna ona nadawać się do smarowania.kanapki: podgrzewamy w tosterze lub podobnym Grillu bułki na średniej mocy. Każdą ciabattę smarujemy pesto i kładziemy na nią ser i rukolę. Wsadzamy z powrotem do opiekacza grillowego ciabattę i czekamy aż ser zacznie się topić, około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz