Dużą wagę odgrywają tutaj składniki, z jakich powstają potrawy: restauracja zaopatruje się u lokalnych dostawców i w ekologicznych gospodarstwach. Ma być przede wszystkim zdrowo, dlatego kucharze używają mąki pełnoziarnistej, ryżu basmati, oleju lnianego i oliwy z oliwek, masła, gęsiego smalcu, serów zagrodowych, składników bezglutenowych itp.
Karta jest krótka i będzie się zmieniała razem z porami roku. Przykładowe propozycje z menu:
koźlina z warzywami, zupa chrzanowa, zupa z glonami wakame, risotto z pęczaku, galaretka z łososiem, placki jaglane z sałatką z buraka, sernik z koziego twarogu.
Sernik z koziego twarogu |
Deska serów |
Tekst: www.luxlux.pl
zdjęcia: internet
INFO:
ul. Jakubowska 16 lok. 7
otwarte: pon-ndz 11-23
tel. 512 893 898
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz