Składniki:
1,5 szklanki mąki
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki mleka sojowego
1/3 szklanki posiekanych migdałow
3 dojrzałe banany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 C. Formę keksówkę smarujemy olejem. W mniejszej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól a w większej olej z cukrem. Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę, następnie dodajemy je do płynnych składników razem z mlekiem i miksujemy. suche składniki łączymy z mokrymi i mieszamy delikatnie łyżką, do połączenia. Na sam koniec dodajemy migdaly. Ciasto przekładamy do formy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut do godziny.
Ciasto podajemy ostudzone lub na cieplo z weganskimi lub zwyklymi lodami/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz