8/10/2014

Pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym

Składniki (na 1 porcję):
1 opakowanie serka camembert (250 g w drewnianym pudełeczku)
1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki  białego wytrawnego wina
kilka gałązek rozmarynu do dekoracji


Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 C. Wyjmujemy camembert  z pudełka, usuwamy papier, a potem wkładamy serek z powrotem do pudełka. Powierzchnię camemberta kilkakrotnie nakłuwamy wykałaczką, w dziurki wciskamy czosnek pokrojony w słupki. W miseczce mieszamy miód z musztardą i winem, polewamy ser. Układamy (w pudełeczku) na blasze, pieczemy 10 minut. Podajemy ze świeżym rozmarynem i z bagietką, którą zanurzamy w stopionym serze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...