Składniki:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
100 g sera koziego
100 g sera koziego
1 średnia cukinia
1 mały bakłażan
1 cebula
1 żółta papryka
2 pomidory
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
sól, pieprz, świeży tymianek
Nagrzewamy piekarnik do 190C. Ciasto francuskie przekładamy na oprószoną mąką stolnicę i wycinamy jak największy okrąg. Teraz dociskamy wierzch ciasta, by nie wyrosło podczas pieczenia. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut. Po tym czasie ostrożnie wyjmujemy i na podpieczony spód nakładamy ratatouille i posypujemy pokruszonym serem kozin. Wstawiamy tartę ponownie do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 180 C i zapiekamy około 15 minut, aż ciasto się przyrumieni.
of zal in de nabije toekomst een recept voor een klassieke taart?
OdpowiedzUsuń