Składniki:
200 g ciasta francuskiego
1 pęczek botwinki (z buraczkami)
1 łyżka jasnego miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
1/2 opakowania serka koziego do smarowania
sól, pieprz
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ciasto rozwijamy, boki zwijamy do środka, całość nakłuwamy widelcem. Przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Botwinę i buraki drobno kroimy i przekładamy do żaroodpornej formy. Polewamy oliwą i miodem, mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Na przygotowanym spodzie rozsmarowujemy serek, układamy czosnek, solimy, pieprzymy, a na koniec układamy buraczki i botwinę.
Wstawiamy do piekarnika, na około 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz