6/04/2013

Przewodnik warszawski: BYDŁO I POWIDŁO

Bydło i Powidło Meat-ing Place to nowe, warte uwagi miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Jak informują właściciele: to pierwsza w Polsce jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Specjalnością miejsca jest argentyńska wołowina, a podstawą menu stek i burger, choć w karcie znajdują się również sałatki w wołowiną, bajgle i kanapki z plastrami mięsa.

Nazwa nie jest przypadkową rymowanką i powidła to drugi bohater miejsca. Na bazie słodkich powideł powstają tu rozmaite sosy specjalnie dobrane do gatunku mięsa i potrawy. Autorskie receptury i własnoręczny wyrób gwarantują wysoką jakość i obiecują ciekawe doznania smakowe.

W ciepłym sezonie Bydło i Powidło zaprasza również na orzeźwiający shake, domową lemoniadę i relaks na leżakach, a do pysznych burgerów proponuje filmowy seans w wieczornym kinie letnim.

Na uwagę zasługuje nie tylko dobre jedzenie, ale również ciekawy wystój wnętrza, który doceniło już kilka prestiżowych tytułów w świecie designu.

Bydło i Powidło Meat-ing Place

Kolejowa 47 – Osiedle 19.Dzielnica, Warszawa

Tekst: www.luxlux.pl
zdjęcia: własność Bydło i Powidło















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...