6/12/2013

Przewodnik warszawski: L'arc

Restauracja francuska L’ARC jest usytuowana na ulicy Puławskiej. Miejsce specjalizuje się w kuchni francuskiej, a także w owocach morza. Jest jednym z niewielu miejsc posiadającym homarium, w którym poza homarami znajdziemy największy wybór ostryg w Warszawie. Kuchni szefuje Marcin Legut. L’ARC dobrze sobie radzi zarówno w daniach a la carte, jak i zestawach lunchowych. Podawane w atrakcyjnej cenie 19zł są zaliczane do jednej z najlepszych ofert lunchowych w okolicy.






 Menu jest bardzo bogate – i przystawki, i zupy, i sałaty, i mięsa, i owoce morza, i kilka dań z homarem w roli głównej. Czasem mówi się, że zbyt szerokie menu to błąd, jednak ten przesąd nie znalazł tu potwierdzenia.
Tutaj poczujemy się jak we Francji, bowiem wystrój, muzyka i kuchnia są francuskie. Zdecydowanie pierwsza rolę odgrywa tu homar, którego możemy najpierw zobaczyć w akwarium a potem na swoim talerzu. Oczywiście oprócz homara można tu zjeść inne ryby, a także śniadania, sałaty, pasty, zupy, mięsa- także wybór jest ogromny. Dodatkowo wybór win czy innych trunków jest wystarczający! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...