Nie można wyobrazić sobie lepszego trunku w miejscach o tropikalnym lub ciepłym klimacie. Współcześnie podaje się Sangaree w temperaturze pokojowej z dodatkiem kostek lodu i świeżych cytrusów, by zintensyfikować smak wina, ale jeszcze w początkach ubiegłego wieku można było skosztować drinka robionego z mocnego piwa, wiśniowego wina, porto, whiskey lub brandy. Barmani mieszali napój z różnymi, aromatyzowanymi likierami, za każdym razem tworząc nowy i niepowtarzalny smak „krwistego trunku”.
Składniki:
3 części czerwonego wina
1 część soku z pomarańczy
2 części lemoniady
lód
owoce:
pomarańcze
cytryny/limonki
truskawki
Cienko kroimy 1 pomarańczę, truskawki i cytrynę. Sok z 3 pozostałych pomarańczy wyciskamy do dzbanka i dodajemy wino. Dobrze mieszamy, następnie dodajemy pokrojone owoce i lód.
Jak czytać etykiety win?
ZOBACZ TEŻ PRZEPIS NA BEZALKOHOLOWĄ SANGRIĘ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz