8/29/2013

Batoniki crunchy

Składniki:
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 
150 g  szklanki płatków owsianych 
100 g musli 
2 łyżki miodu

Piekarnik nagrzewamy do 160 C. Do miski wlewamy mleko i po kolei dodajemy wszystkie składniki. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby płatki wchłonęły jak najwięcej mleka. Mieszamy wszystko razem. Proporcje są takie, żeby masa była gęsta.

Masę wylewamy do kwadratowej formy o boku 15-20 cm, wyłożonej papierem.Pieczemy 60 minut, tak aby batoniki się zrumieniły. Studzimy ciasto, kroimy ostrym nożem na kwadraty i przechowujemy w zamkniętym pojemniku, żeby batoniki dużej zachowały świeżość.


1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie zdrowe słodkości! :) Świetny blog, obserwuję ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...