8/24/2013

Pasta z awokado na pieczywie tostowym

Składniki (na 2 tosty):

0,5 awokado
0,5 szalotki, drobno pokrojonej
0,5 ząbku czosnku, roztartego nożem i posolonego
sok z ¼ limonki
oliwa z oliwek
świeżo zmielony czarny pieprz, sól morska

Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę, łyżeczką wyjmujemy miąższ do miseczki i skrapiamy sokiem z limonki. Rozgniatamy widelcem, dodajemy przygotowany czosnek oraz szalotkę. Doprawiamy czarnym pieprzem i solą morską. Mieszamy z oliwą w dowolnej ilości. Pastę rozsmarowujemy przed podaniem na chrupiących tostach z masłem. Ja do dekoracji użyłam biltong, czyli suszonej wołowiny, ale Wy możecie użyć czego tylko chcecie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...