3/03/2014

Frittata z czerwoną papryką

Składniki (1-2 porcje): 

0,5 czerwonej papryki
4 jajka
30 ml mleka
2 łyżki sera feta
1 czerwona papryczka chili
1 łyżka posiekanego szczypiorku
szczypta czerwonej słodkiej papryki 


Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko, doprawiamy solą i pieprzem, roztrzepujemy. Dodajemy pokruszony ser, pokrojoną na plasterki i oczyszczoną z nasion papryczkę chili oraz szczypiorek. Wszystko mieszamy i dodajemy słodką paprykę.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne o średnicy około 18-20 cm. Wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i wlewamy jajka, a następnie wstawiamy do piekarnika i pieczemy bez przykrycia przez 12 minut, do czasu aż masa będzie ścięta.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...