2/08/2014

Z cyklu śniadania: Banany w cieście z nutellą i kokosem

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
6 czubatych łyżek nutelli
2 średnie banany
6 łyżek wiórków kokosowych
1 jajko
1 łyżka wody
cukier do posypania


Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 C. Banany kroimy na plasterki. Ciasto francuskie dzielimy na średniej wielkości kwadraty. Na każdy z nich nakładamy po łyżce nutelli, na to po kilka plastrów banana, a całość posypujemy wiórkami kokosowymi  bananową. Następnie składamy na pół tak, by powstały prostokąty. Dokładnie zlepiamy palcami krawędzie.  Każdą "paczuszkę" smarujemy jajkiem rozmąconym z wodą i obficie posypujemy cukrem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut. Podajemy po ostygnięciu.

1 komentarz:

  1. Pyszna i szybka słodka przekąska ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...