Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
1 łyżka cynamonu
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 C. Cukier mieszamy z cynamonem. Ciasto wykładamy na oprószoną mąką powierzchnię i posypujemy częścią mieszanki cukru i cynamonu, lekko dociskając. Składamy na pół. Znowu posypujemy cukrem i każdą połowę składamy na pół. Następnie posypać cukrem i składamy całe ciasto na pół. Posypujemy cukrem.
Ciasto kroimy w 8 mm plasterki, po czym układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w znacznych odległościach od siebie, jeszcze raz posypujemy mieszanką cukru, lekko dociskając dłonią. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut lub do uzyskania złotego koloru, w połowie pieczenia przewracając je na drugą stronę. Po wyjęciu studzimy na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz