Der Elefant powstał już w roku 1990 i od tego czasu niezmiennie, mieści się w ścisłym centrum Warszawy, na placu Bankowym, w pięknie odrestaurowanej kamienicy byłego Hotelu Saskiego.
Restauracja jest trzy poziomowa. Wewnątrz dominuje cegła, drewno i stal. a na dziedzińcu, jedząc latem obiad lub kolacje poczujemy się jak w nowojorskich loftach. Za wygląd restauracji zewnątrz jak i wewnątrz odpowiedzialny jest wybitny scenograf Allan Starski.
A co można tu zjeść? To istny misz masz, od polskiego tatara i pierogów, przez amerykańskie steki i burgery, zupę z szyjek rakowych do zniewalającego hummusu i tajskiej zupy z mlekiem kokosowym włącznie. Warty uwagi jest też jeden z trzech barów, serwujący tylko wina. A co ważne kieszeń klientów ucieszą na prawdę przystępne ceny.
foto: własność restauracji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz