5/11/2013

Sos BBQ


Doskonały dodatek do każdego grilla - idealny do posmarowania na kiełbaski i hamburgery.

Składniki:
1 mała cebula, posiekana
3 ząbki czosnku, zmiażdżone
oliwa z oliwek
1 czerwone chilli, drobno posiekane
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, kruszonego
55g cukru brązowego
50ml ciemnego sosu sojowego
300ml ketchupu
sól i pieprz

Podsmażamy cebulę i czosnek na oliwie razem z chilli, nasionami kopru i cukrem. Dodajemy sos sojowy i ketchup i doprawiamy całość solą i pieprzem.
Doprowadzamy sos do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez kilka minut, aby smaki się połączyły. Używamy sosu jako dipu lub polewy do żeberek, kurczaka czy kiełbasek.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...