5/11/2013
Serek wiejski
Etykiety:
przewodnik konesera,
ser
Wykonany z pasteryzowanego odtłuszczonego mleka. Ten łagodny świeży ser jest bardzo popularny wśród dietetyków Dzięki niskiej zawartości tłuszczu i węglowodanów oraz wysokiemu poziomowi białka. Składa się on z małych kuleczek zawieszonych w jasnokremowym kremie. Jego stosunkowo łagodny, lekko kwaśny charakter sprawia, że często sprzedawany jest z dodatkami takimi jak: szczypiorek, miód czy ananas .
Poradnik kupującego
Twaróg najlepiej jeść świeży, jeśli to możliwe, spróbujy znaleźć opakowanie zfługim terminem ważności.
Przechowywanie
Twaróg powinien być przechowywany w lodówce i spożyty jak najszybciej po otwarciu. Nie zaleca się zamrażania.
Zastosowanie
Serek wiejski jest często używany w sałatkach i jako dodatek do grzanek. Łatwy do przygotowania w domu, i jest dobrym sposobem na wykorzystanie nadmiaru mleka. Twaróg jest dobrym zamiennikiem dla ricotty w wielu przepisach, zwłaszcza że zawiera znacznie mniej tłuszczu. Można upiec z niego nawet sernik!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz