10/08/2013

Coś na lekko: omlet czekoladowy z twarożkiem bananowym

Składniki:
omlet:
3 białka
1 całe jajko
2 łyżki mleka
słodzik/cukier wanilinowy do smaku
łyżeczka kakao w proszku

nadzienie
100 g chudego twarogu białego
0,5 banana



Białka i jajko rozbijamy widelcem lub mikserem z mlekiem, kakao i słodzikiem/ cukrem wanilinowym. Rozgrzewamy teflonową patelnię i wylewamy na nią jajeczną masę. Smażymy z każdej strony do ścięcia się jajek. W międzyczasie rozgniatamy widelcem razem składniki nadzienia do uzyskania jednolitej konsystencji.

Usmażony omlet wykładamy na talerz. Na połowie wykładamy nadzienie i składamy na pół. Idealne śniadanie w połączeniu z kawą dla osóļ dbających o linię i nie tylko!


3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...