Składniki:
500 g sera kremowego
200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
400 g cukru pudru
100 g mąki
5 jajek
cukier waniliowy
150 g malin
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 C.
Blachę o rozmiarze 20 x 30 cm natłuszczamy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia.
Masło i 250 g cukru pudru miksujemy na gładką masę. Później po kolei dodajemy 3 jajka i wlewamy roztopioną czekoladę i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę. Gdy uzyskamy jednolitą masę, przelewamy 3/4 objętości masy do przygotowanej formy.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę i gotowe! Mniam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz