Składniki (na 4 porcje):
150 g farfalle
1 duża pierś z kurczaka
6 suszonych pomidorów w zalewie
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
pęczek natki pietruszki
6 pomidorków koktajlowych
starty parmezan
sól, pieprz
Kurczaka płuczemy, osuszamy ręcznikiem, kroimy w kostkę o noku 1 cm. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Czosnek drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, po minucie dorzucamy kurczaka. Smażymy na złoty kolor. Solimy i pieprzymy. W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
Gdy kurczak będzie już usmażony, dorzucamy do niego odsączone i pokrojone suszone pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i smażymy razem 1-2 minuty. Doprawiamy do smaku. Ugotowany, odcedzony makaron dorzucamy do patelni i całość dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerze, dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i posypujemy świeżo startym parmezanem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz