12/15/2012

Zdrowa kanapka z pastą z tuńczyka

Składniki (na 4 porcje):
1 puszka tuńczyka w wodzie 

4 rzodkiewki
pół ogórka szklarniowego
pomidor
kilka liści sałaty
8 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
1/2 małej cebulki
3 łyżeczki majonezu

sól, pieprz



Tuńczyka odsączamy z wody, mieszamy  z majonezem. Całość doprawiamy odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu. Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w plasterki.  Na czterech kromkach układamy plastry pomidora, następnie rozprowadzamy pastę z tuńczyka, układamy plastry rzodkiewek i ogórka oraz plastry sałaty. Kromki przykrywamy pozostałymi kromkami i każdą kanapkę przekrawamy na pół tak, aby powstały 2 trójkąty. Zapiekamy w tosterze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...