Składniki:
250 g mięsa z pieczonego kurczaka
75 g szpinaku
100 g dowolnych winogron
1/4 świeżego ananasa
70 g żółtego sera
50 g jogurtu naturalnego
50 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
sok z 1/2 cytryny
4 orzechy włoskie łuskane
Umyty i osuszony szpinak wrzucamy do miski. Ananasa obieramy i kroimy w plastry, a następnie na pół plastry. Ananasa podsmażamy z każdej strony przez 3 minuty na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Ser kroimy w drobną kostkę, a mięso kurczaka na dłuższe kawałki o szerokości ok. 1,5 cm. Winogrona myjemy i wraz z gotowym ananasem, serem i mięsem z kurczaka dorzucamy do sałaty. Musztardę dodajemy do jogurtu, mieszamy z sokiem z cytryny. Dressingiem polewamy sałatę i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Całość dokładnie mieszamy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz