Składniki (na 4 porcje):
4 tortille
500g piersi z kurczaka
1 czerwona i 1 żółta papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów
2 puszki czerwonej fasoli
50 g startego żółtego sera
łyżeczka oregano
łyżeczka ostrej papryki
50 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w paski. Fasolę odsączamy z zalewy, a puszkę pomidorów otwieramy i przekładamy zawartość do miseczki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso do lekkiego zrumienienia. Dodajemy cebulę i czosnek i smażymy ok. 5 minut. Dodajemy paski papryki, przyprawy i smażymy kolejne 5 minut, po czym dodajemy pomidory, razem z zalewą i dusimy całość ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy fosolę, doprawiamy i doprowadzamy całość do wrzenia.
Na każdą tortillę nakładamy porcję farszu, posypujemy żółtym serem, podwijamy jeden brzeg do środka i zawijamy je w rulony. Tak przygotowane tortille zapiekamy 5-7 minut w nagrzanym do temperatury 180 C piekarniku. Podajemy z ulubionymi sosami lub dipami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz