Składniki (4 porcje):
2 większe, podłużne buraki ćwikłowe
100 g rukoli
1 kostka sera feta
garść płatków migdałowych
marynata do buraków:
1,2 łyżki octu balsamicznego
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka czosnku granulowanego
sól, pieprz do smaku
Buraki gotujemy (od 40 minut do godziny, od momentu zagotowania, aż będą miękkie). Studzimy je i obieramy ze skórki. Buraki kroimy na jak najcieńsze plastry, najlepiej na maszynie do krojenia. Plastry buraków wkładamy do miski, dodajemy sok z cytryny, czosnek, ocet balsamiczny, sól, pieprz. Bardzo delikatnie mieszamy. Marynujemy co najmniej 2 godziny w lodówce, a najlepiej pozostawić je na całą noc. Plastry buraka układamy na talerzu w rozetę, na środku układamy rukolę. Posypujemy pokruszonym serem feta i płatkami migdałów. Smacznego!
Impressive snack, even for those who do not like beets. Do you have any other ways to dishes with beets, for those who do not like the beets?
Ingredients (4 servings):
2 large, oblong beetroots
100 g rocket
1 cube of feta cheese
A handful of flaked almonds
beet marinade:
1.2 tablespoons of balsamic vinegar
Juice of 1/2 lemon
1 teaspoon granulated garlic
Salt and pepper to taste
Boil beets (from 40 minutes to an hour after boil until soft). Cool, peel *. Beets and cut into extremely thin slices, preferably on the machine for cutting. Beet slices put into a bowl, add the lemon juice, garlic, balsamic vinegar, salt and pepper. Very gently mix. Marinate at least 2 hours in the fridge. ** Beet slices arranged in a rosette on a plate, put the middle of the rocket. Sprinkle with crumbled feta cheese and toasted almonds.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz