1/15/2013

Czym przyprawić DRÓB?

Czasy mamy wspaniałe jeśli chodzi o przyprawy i zioła do potraw. Jednak ta mnogość czasami przeszkadza. Niedoświadczeni serwują przyprawy “jak leci” bo to samo zdrowie i dodaje smaku. A tutaj okazuje się że nie. Czasami nawet osoby, które gotują w swoich domowych kuchniach zapominają lub chcą coś zmienić w smaku przygotowywanych potraw. Poniżej przestawiamy 1 część serii “Jakie przyprawy i do czego.” Na początek najbardziej popularne i lubiane mięso drobiowe. Zastrzegamy, że wymieniamy tutaj najbardziej znane i podstawowe przyprawy oraz zioła, które są dostępne w wersjach suszonych oraz świeżych w większości naszych sklepów. I uwaga - dla niedoświadczonych oczywiście nie wrzucamy całego zbioru do tej samej potrawy. Chodzi o wskazanie jakie przyprawy i zioła będą pasowały do tego mięsa. Pamiętajmy o umiarze i w ilości dodawanych ziół jak i w dobrze ilości rodzajów.


 Mięso drobiowe:
pieprz
sól
tymianek
wiórki kokosowe
chili
goździki
imbir
kolendra (indyk)
papryka słodka
papryka ostra
ziele angielskie
bazylia
estragon
majeranek
oregano
rozmaryn
tymianek
mięta
szałwia
czosnek
lebiodka
natka pietruszki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...