Składniki (na 1 porcje):
1 jajko(żółtko i białko osobno)
2 łyżki kremowego serka
odrobina mleka
miód lub cukier puder
70 g twarożku
2 krople aromatu śmietankowego
łyżka kakao
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy żółtko z łyżką serka, odrobina mleka i kakao, dosładzamy do smaku. Powoli wlewamy żółtkową masę do białek, delikatnie mieszając. Smażymy na łyżeczce masła. W trakcie gdy omlet się smaży, przygotowujemy nadzienie-widelcem mieszamy twaróg z łyżka serka i aromatem śmietanowym, ewentualnie dosładzamy. Gotowy omlet ściągamy z patelni, na połowie układamy twarożek, składamy. Podajemy z truskawkami i dżemem truskawkowym. Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz