1/05/2013

Ziołowe pesto


Składniki:
1 ząbek czosnku
1 filety sardeli (w oleju)
0,5 małej szalotki, posiekanaej
1 łyżeczka soku z cytryny
garść posiekanej świeżej pietruszki
garść posiekanej kapusty
2-3 łyżki posiekanego świeżego estragonu
1 łyżka posiekanego szczypiorku
¼ szklanki oliwy z oliwek
sól i pieprz


Umieszczamy czosnek, anchois i szalotkę w malakserze,  i miksuj aż będą dobrze posiekane. Gdy malakser chodzi, dodajemy sok z cytryny, natkę pietruszki, kapustę, estragon i szczypiorek.

Bardzo powoli wlewamy oliwę z oliwek, aż kapusta i zioła będą wystarczająco posiekane i wszystko będzie miało konsystencję pesto. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...