1/11/2013

Pudding bananowy z crunchy

Mało kto z nas ma czas na wielogodzinne przygotowywanie deserów. W naszej kuchni chodzi o to, aby było smacznie, a przy tym szybko i bez komplikacji. Ekspresowym rozwiązaniem będzie przygotowanie tego bananowego przysmaku. Jest gotowy w kilka minut!

Składniki:
250 ml śmietany kremówki (30%)
1 śmietan fix
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 czubata łyżka cukru pudru
3 duże banany
100g crunchy (przepis znajdziesz tu)

Wszystkie banany obieramy ze skórki. Jednego kroimy w plasterki, pozostałe miksujemy razem z cukrem wanilinowym. Do wysokiego naczynia wlewamy dobrze schłodzoną śmietanę, dodajemy śmietan fix i cukier puder. Miksujemy wszystko do otrzymania sztywnej masy.

W pucharku lub w salaterce wsypujemy warstwę crunchy, tak aby pokryły dno. Następnie wlewamy odrobinę musu bananowego wymieszanego ze śmietanką, kładziemy kilka plasterków bananów, następnie drugą warstwę crunchy i znów mus bananowy. Całość dekorujemy startą skórką pomarańczową i kruchym ciasteczkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...