Składniki (na 1 kanapkę)
2-3 łyżki zielonego ziołowego pesto (przepis tu)
2 plastry sera białego, łagodnego (jak mozzarella)
garść świeżego szpinaku
¼ awokado, krojone
2 łyżki sera koziego, rozdrobnionego
oliwa z oliwek
Rozsmarowujemy po 1 łyżce zielonego ziołowego pesto na każdą kromkę chleba (2 łyżki razem).
Na jednej kromce chleba, kładziemy 1 plasterek sera, plasterki awokado, rozdrobniony ser kozi, szpinak, znów plasterek sera, a następnie nakrywamy drugim kawałkiem chleba, naciskając jednocześnie delikatnie.
Wlewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię i rozgrzewamy ją na średnim ogniu. Kładziemy kanapkę na oliwie i smażymy chleb na złoty kolor. Naciskamy na kanapkę lekko, a następnie przerzucamy ją na drugą stronę aż będzie miała złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz