Składniki (4 porcje):
2 piersi kurczaka
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oliwy
1 awokado (pozbawione pestki)
sos musztardowy:
odrobina cukru
2 łyżeczki musztardy
4 łyżeczki białego octu winnego
10-15 dag pomidorków koktajlowych
sól
świeżo mielony pieprz
2 łyżki oliwy
Rozgrzewamy piekarnik do 220 C oraz patelnię grillową. Mięso kurczaka nacieramy solą i pieprzem, smarujemy oliwą, układamy na gorącej patelni. Grillujemy po 4-5 minut z każdej strony. Układamy połówki awokado w żaroodpornym naczyniu, pieczemy 5-6 minut. Po wyjęciu z piekarnika czekamy, aż wystygnie i obieramy ze skórki. Robimy sos musztardowy, ucierając oliwę z cukrem, musztardą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem. Pomidorki kroimy na połówki, układamy na talerzykach razem z pokrojonym w plasterki awokado oraz mięsem kurczaka pokrojonym w paseczki. Polewamy sosem musztardowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz